By: Wahida Yaakub

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 30-Nov-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
j i w a


jiwa saya.

exams in ten days. at this point of time, it's only fair to grant myself all the rights to be cranky.

p.s.: will be fine in fourteen days, thank you.


Sunday, 26-Nov-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
P u t r a j a y a

cik bunga ;)
saya pandu laju
sambil memandu
View all 13 photos...
enlighten me.

saya suka lampu!

a collaboration with ayu.

p.s.: ecah, sorry ye call memalam. next time kitorang plan betul-betul.


Saturday, 25-Nov-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
s q u a r e . o n e


what happened, happened.



Thursday, 23-Nov-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
o n l y . o n e



there are times when we don't even have the right to let it all out.

it's all up to me how to deal with it. this time, i want to deal with it right.


Wednesday, 22-Nov-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
cat . is . dead


in the end, it's only memories that remains.

we have no choice but to move on.


Quote:
Kucing mati pagi tadi. mati bersalin. mak call masa nak gi keje kata "ida, cepat kucing tu dah mati kat bawah ni, mai tengok!". alamak. aku dah agak dah. memang bole mati beranak nye. kucing ni muda. kanak-kanak lagi. tapi dah mengandung. sian tau tengok dia bawak perut. tengah ngandung bole main kejar-kejar lagi. budak la katakan.

dia baru je lagi mati kot. badan pun tak keras lagi. erm... ade basah sikit... water broke le tu... darah-darah sikit. angkat ekor dia, ade satu kepala kecik, tak sempat keluar... Kucing kurus, dah la dia street cat kan, makan pun kadang-kadang. takde tenaga la kot nak contract.

Kucing bukan kucing kita. tapi kita salu kasi dia makan. dia kenal kita ngan mak tau. nampak je kitorang terus lari tunggu kat lif. pastu sampai tingkat kitorang dia tau je. dia keluar lari-lari gi kat rumah. dia masuk rumah, jalan-jalan dalam rumah. manja-manja ngan kita. last kita kasik dia makan agaknye minggu lepas. dia tak mintak makanan hari-hari pun. kalo kitorang naik kereta pun nanti dia lompat masuk dalam kereta tau.

kita dah kapankan dia dengan beberapa lapis surat khabar Utusan. bole la Kucing baca di alam sana. tapi tak kebumi. letak je kat, err, tempat buang sampah tu. rumah ni takde tanah kan... sorry Kucing. nanti Kucing kena buang je... tak tanam pun... kita takde pilihan.... kita tengok kapan Kucing ade lagi. nanti tengah hari Kucing mesti dah takde. betul Kucing, kita mintak maaf sangat-sangat.

lepas ni takde sape dah nak kejar-kejar kitorang kat bawah. takde dah ngiau mengada dari Kucing. sedihla tengok dia mati. ada anak tengah nak keluar kan. kepada kucing jantan yang bertanggungjawab tu, hanya Tuhan je la yang akan membalas nye. Kucing tu budak lagi!!

gambar ni, masa Kucing datang beraya kat rumah kita. 4 November. chup, dia takde nama. kita memang panggil dia Kucing.


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net